Мінцифри та ГО «Розвиток ІТ освіти» стали партнерами

Мінцифри та ГО «Розвиток ІТ освіти» стали партнерами

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України та громадське об'єднання «Розвиток ІТ освіти» 16 листопада підписали меморандум про партнерство та домовилися про взаємодію у напрямку розвитку ІТ-освіти в країні.

Про це Укрінформу повідомив співзасновник ГО та підприємець Анатолій Бойко.

“Спільний меморандум про партнерство відкриває для нас нові горизонти співпраці, такі як інтеграція проєктів Мінцифри в межах роботи нашого інноваційного Хабу ФІОТ (факультету інформатики та обчислювальної техніки - ред.), різнобічні колаборації, залучення спікерів міністерства до програми лекцій у Хабі та багато іншого”, - зазначив Бойко.

За його словами, держава демонструє високу готовність до спільної роботи з IT-спільнотою України.

З боку Мінцифри меморандум підписав заступник міністра з питань розвитку ІТ-сфери Олександр Борняков.

Заступник міністра наголосив, що співпраця з навчальними закладами та громадськими організаціями має великий потенціал щодо подальшого розвитку людського ресурсу та ІТ-напрямку в країні.

“Зараз активно працюємо над питанням IT-освіти спільно з МОН, навчальними закладами та бізнесом. Сьогодні маємо ще одного партнера – ГО “Розвиток IT-освіти”, – прокоментував Борняков.

Він також додав, що, за даними Opendatabot, за 9 місяців 2021 року IT-експорт України зріс на 35%. Вже сьогодні країну знають у світі як великого експортера IT-товарів та послуг, але, підкреслив Борняков, для подальшого розвитку необхідно зосередитися на наших конкурентних перевагах.

“Реформа IT-освіти є не тільки завданням навчальних закладів, а й нагальною потребою ІТ-бізнесу в Україні, без задоволення якої неможливий подальший розвиток економіки, адже світ стає все більш цифровим з кожним днем. Сьогодні ми заклали дуже важливе підґрунтя для подальшої співпраці науки, бізнесу та держави з метою розбудови успішного цифрового майбутнього”, - вважає Сергій Мартинчук, голова представництва Cisco в Україні.

Як повідомлялось, “Розвиток IT освіти” – це громадська організація випускників факультету інформатики та обчислювальної техніки (ФІОТ) НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка має на меті розвиток технологічної інфраструктури та IT-нетворку в Україні для зменшення відпливу студентів IT-спеціальностей за кордон. Серед проєктів організації – створення на базі КПІ Хаба ФІОТ, Інтелектуального Роботодрому та Смартпарку.

Фото: пресслужба Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-