У Японії розробили «тунця» на рослинній основі, щоб зберегти ресурси океану
Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.
У NH Foods заявляють, що цей продукт може допомогти зберегти запаси тунця в океані. Сама ж риба надзвичайно популярна у японських стравах.
У компанії також стверджують, що продукт виготовлений з «конняку» (рід субтропічних бульбових рослин з родини кліщинцевих) на основі батату та інших інгредієнтів.
NH Foods заявляє, що витратила шість місяців на тестування та розробку смаку та текстури продукту, що нагадує рибу.
Зазначається, що японська харчова компанія планує розпочати продаж «альтернативного тунця» підприємствам із квітня.
Як повідомляв Укрінформ, депутати Європарламенту ухвалили поправку, яка виключила дерев’яну упаковку для сиру камамбер із переліку необхідних для переробки.
Фото: NHK