Google Maps тестує нову функцію з генеративним штучним інтелектом

Google Maps тестує нову функцію з генеративним штучним інтелектом

Укрінформ
Google впроваджує нову функцію на основі генеративного штучного інтелекту в Google Maps, яка допомагатиме в пошуку місць на основі конкретних вподобань користувача.

Про це повідомляє The Verge, передає Укрінформ.

Функція відповідатиме на запити щодо рекомендацій будь-яких місць – наприклад ресторанів чи магазинів - використовуючи великі мові моделі (LLM) для "аналізу детальної інформації Google Maps, щоб швидко зробити пропозиції щодо того, куди піти".

Функція працюватиме так: наприклад користувач хочете знайти унікальний магазин вінтажних знахідок в конкретному місці. Він зможе висловити свої вподобання звичайною мовою, і ШІ проаналізує дані Google Maps про найближчі місця, і надасть персоналізовані рекомендації з фото, рейтингами та відгуками. Користувачі зможуть уточнити свій пошук за допомогою додаткових питань, при цьому початковий запит не потрібно перефразовувати.

Читайте також: Штучний інтелект Bard від Google почав генерувати зображення

Наразі ця функція тестується "місцевими гідами" у США. Google заявляє, що вона спочатку стане доступною в Сполучених Штатах, але поки що не повідомляється, коли її поширять на інші країни.

Google заявляє, що співпраця зі спільнотою учасників Local Guides гарантуватиме, що функція з генеративним ШІ буде використовуватися продумано.

Місцеві гіди, які існують з 2019 року, описуються як "глобальна спільнота дослідників, які пишуть відгуки, діляться фотографіями, відповідають на запитання, додають або редагують місця та перевіряють факти на Google Maps ".

Як повідомляв Укрінформ, Google додала нові функції для ШІ-помічника Bard, зокрема можливість створювати зображення та доступ Gemini Pro у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-