Після рішення щодо Криму ЄСПЛ зможе перейти до розгляду індивідуальних заяв - ОП

Після рішення щодо Криму ЄСПЛ зможе перейти до розгляду індивідуальних заяв - ОП

Укрінформ
Після того, як Європейський суд з прав людини визнав уряд РФ відповідальним за адміністративну практику порушень прав людини на тимчасово окупованій території Криму, суд зможе перейти до розгляду індивідуальних заяв.

Про це заявила заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра, повідомляється на сайті глави Української держави, передає Укрінформ.

«Це рішення є першим, у якому міжнародна судова інстанція визнала РФ відповідальною за політику масштабних та систематичних порушень різноманітних прав і свобод людини на тимчасово окупованій території півострова Крим. Тепер ЄСПЛ зможе перейти до розгляду індивідуальних заяв», – розповіла Мудра.

У повідомленні на сайті Президента відзначається, що ЄСПЛ визнав уряд Російської Федерації відповідальним за адміністративну практику порушень прав людини на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. У рішенні ЄСПЛ вказав, що уряд України надав вичерпні докази систематичних порушень з боку представників РФ та підконтрольних їм осіб прав і свобод людини. Йдеться, зокрема, про незаконні затримання та обшуки, жорстоке поводження, переслідування представників релігійної спільноти та кримських татар, припинення діяльності українських та кримськотатарських медіа, заборону української мови в школах.

Читайте також: Маємо перше рішення по суті у міждержавній справі України проти Росії - Малюська

ЄСПЛ також зазначив, що Російська Федерація відповідальна за порушення прав українських політичних в’язнів – осіб, яких переслідує РФ за їхню проукраїнську позицію.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня ЄСПЛ оголосив рішення по суті в першій міждержавній справі «Україна проти Росії (щодо Криму)», визнавши існування численних порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму з боку держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-