Частину евакуйованих мешканців Курської області вирішили розмістити на ТОТ Запоріжжя

Частину евакуйованих мешканців Курської області вирішили розмістити на ТОТ Запоріжжя

Укрінформ
Пункти тимчасового розміщення (ПВР) для евакуйованих мешканців Курської області розмістять на окупованій Росією частині Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Новая газета. Європа» з посиланням на т.в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова.

Згідно з його постом, використати санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки, запропонував керівник окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області.

Смирнов уточнив, що найближчим часом буде укомплектовано перші рейси до Запорізької області. Також у Курську область прибули «запорізькі добровольці».

Читайте також: У Курській області розпочалася евакуація ще в одному районі

Місцеві жителі залишили кілька десятків обурених коментарів під відповідними постами Смирнова у російській соцмережі. «Запорізька область – регіон, який живе в умовах воєнного стану. Було б логічно вивозити людей на Урал тощо», - написала одна з користувачок.

Як повідомляв Укрінформ, у Великосолдатському районі Курської області РФ почалася евакуація населення. Раніше добровільний виїзд жителів також організували в прикордонних Глушківському, Коренівському, Суджанському районах Курської області РФ.

Читайте також: Влада Курської області заявила, що під контролем ЗСУ - 28 населених пунктів

Т.в.о. глави Курської області Олексій Смирнов повідомив, що евакуації в регіоні підлягають 180 000 осіб. За даними російських ЗМІ, до 12 серпня свої будинки покинули вже 121 000 жителів.

Фото: Sergei Ilnitsky / EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-