Заяви окупантів про завершення інтеграційних процесів на ТОТ Херсонщини є фейком - облрада

Заяви окупантів про завершення інтеграційних процесів на ТОТ Херсонщини є фейком - облрада

Укрінформ
Заяви окупаційної адміністрації про нібито завершення інтеграційних процесів на тимчасово окупованій росіянами території Херсонщини - фейк, і в Москві розуміють, що картинку окупаційна влада малює одну, а реальний стан справ - інший.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Заяви окупаційної адміністрації про нібито завершення інтеграційних процесів до російського «міра» на тимчасово окупованій РФ території Херсонщини - такий самий фейк, як і раніше проведені так звані референдум, вибори та інші елементи театру абсурду, які там відбуваються», - каже Соболевський.

За його словами, попри безпрецедентний тиск на людей, примусова паспортизація не відбулася на 100%, вона досі не дала російським окупантам і колаборантам бажаних результатів. Така ж ситуація з освітою, так само не вдалося примусити місцевих мешканців повністю перереєструвати майно в російські реєстри.

Читайте також: Українська делегація розповіла в ООН про катастрофічні наслідки російської окупації

Що стосується реальних настроїв людей, то весь цей «російський порядок» базується виключно на терорі, залякуванні, і лише це дає можливість окупантам малювати пропагандистську картинку. «Але реальний настрій людей - очікування ЗСУ, вони прагнуть деокупації, щоб знову стати вільними людьми й, звичайно, жити у складі України», - прокоментував Соболевський.

За його словами, у прибережній біля Дніпра зоні на ТОТ Херсонщини діє пропускна система, але вона працює частково - місцевим мешканцям (жителям прибережних населених пунктів) дозволили переміщуватися без перепусток, але на блокпостах проводяться ретельні перевірки.

«Блокпостів дуже багато. Так само дуже багато фільтраційних заходів проводять - їх там значно більше, ніж в інших окупованих росіянами громадах», - зазначив Соболевський.

Щодо загальної ситуації на ТОТ, то, за словами першого заступника голови Херсонської облради, можна констатувати, що у Москви є багато претензій до окупаційної адміністрації, до ефективності її роботи. Соболевський каже, що у Росії влада розуміє, що картинку окупаційна влада малює одну, а от реальний стан справ - інший.

«Практично офіційно є вимоги до окупаційної адміністрації вживати заходів для реального збільшення побудованого житла по площах. Бо те, що було заплановано і на що виділялися кошти - результатів не має. Москва вимагає від окупаційної адміністрації створення хоч якихось умов для ведення комерційної діяльності для суб’єктів підприємництва, збільшення податкової бази на ТОТ - йдеться про збір податків з підприємців. Це не працює. Ще раз наголошую: немає інтеграції, є лише окупація і терор», - зазначив Соболевський.

Щодо сільського господарства, то, як каже посадовець, звісно, через підрив росіянами Каховської ГЕС значно зменшилися площі, які обробляються, і знизилася урожайність на тих полях, де зрошення було пов’язано з водосховищем. Але сільськогосподарські угіддя є, десь використовується крапельне зрошення, є свердловини.

Читайте також: Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

«Не можу сказати, що на ТОТ немає сільського господарства, воно там є. Зерно переважно й інші культури, що вирощуються - їх відправляють з області, так Росія грабує наші ресурси», - розповів Соболевський.

Раніше херсонське видання «Мост» із посиланням на окупаційні пропагандистські джерела інформувало, що голова окупаційної адміністрації області Володимир Сальдо заявив, що ТОТ Херсонщини «остаточно інтегрувалася у всі сфери життя Росії».

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини росіяни вводять пропускний режим в 15-кілометровій зоні вздовж річки Дніпро.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-