Відбудовою центру Харкова займуться міжнародні архітектори

Відбудовою центру Харкова займуться міжнародні архітектори

Укрінформ
У Харкові проведуть міжнародний конкурс із відбудови центральної частини міста. А оновлений генплан розвитку міста розробляють найкращі вітчизняні та зарубіжні архітектори.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська міська рада, передає Укрінформ.

"Проведення міжнародного конкурсу проєктів з відбудови центральної частини міста планується у Харкові. На позачерговій сесії міськради міський голова Ігор Терехов зазначив, що розробкою оновленого генплану розвитку Харкова займаються найкращі вітчизняні та зарубіжні архітектори на чолі з фондом Нормана Фостера, а над створенням економічної моделі розвитку міста працюють, зокрема, й фахівці з Оксфордського та Гарвардського університетів", - йдеться у повідомленні.

За словами мера, завершується робота над п'ятьма пілотними проєктами, які планують презентувати на вересневому інвестиційному форумі в Києві.

Читайте також: Японські фахівці долучаться до будівельної експертизи у відбудові України

Терехов зазначив, що до планування повоєнного розвитку Харкова можуть долучитися всі охочі.

Як повідомлялося, у Харківській області влада робить усе можливе, щоб жителі регіону якнайшвидше отримали кошти та змогли відновити свої домівки до настання холодів. Так, сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 313 млн грн.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-