Шмигаль про відновлення України: Один із пріоритетів зараз - передача заморожених активів РФ

Шмигаль про відновлення України: Один із пріоритетів зараз - передача заморожених активів РФ

Укрінформ
Одним із пріоритетів має стати передача російських заморожених суверенних активів для стійкості та відновлення України.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час онлайн-участі в засіданні Багатосторонньої координаційної платформи донорів міністерського рівня межах Конференції з питань відновлення України в Берліні, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал

"Прем’єр-міністр наголосив, що одним із пріоритетів зараз має стати передача російських заморожених суверенних активів для стійкості та відновлення України", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль також зазначив, що для швидкого економічного відновлення в умовах війни Україні важливо встановити довгостроковий, до 2027 року, план системної фінансової підтримки. І саме координаційна платформа має стати майданчиком, де буде розроблено такий план для забезпечення макроекономічної стабільності України. Він нагадав, що дефіцит бюджету України складає близько 20% ВВП.

Прем'єр-міністр додав, на наступний рік визначено п'ять пріоритетів швидкого відновлення: відбудова житла, гуманітарне розмінування, відновлення критичної інфраструктури, відновлення економіки та енергетика.

Читайте також: ЄС створює програму підтримки інвестицій в Україну на €1,4 мільярда

"Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків та покращення логістики. Нам потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від наших партнерів", — підкреслив глава українського уряду.

Водночас Шмигаль зауважив, що уряд минулого тижня ухвалив "Матрицю реформ" — аналітичний інструмент для ефективного ухвалення рішень та управління процесом впровадження реформ.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж наступних 10 років Україні необхідно від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій від партнерів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-