На Миколаївщині відновили лікарню, яку війська РФ пошкодили ще у 2022 році

На Миколаївщині відновили лікарню, яку війська РФ пошкодили ще у 2022 році

Укрінформ
На Миколаївщині відновили Центр первинної медико-санітарної допомоги, який постраждав від російських обстрілів у перший рік повномасштабної війни.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"На початку вересня 2022 року внаслідок ворожих обстрілів Миколаївщини вибуховою хвилею було значно пошкоджено будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Уламками від боєприпасів було вибито вікна та двері будівлі, а також пошкоджені стіни, стеля й дах. Пошкоджень зазнало медичне обладнання та техніка", - йдеться у повідомленні.

Завдяки спільним зусиллям партнерів у лікарні вдалося повністю замінити пошкоджене майно та здійснити поточний ремонт. Так, завдяки допомозі благодійної організації БФ «Лікарі без кордонів» відновили вікна та двері. Гуманітарна організація «Grone» надала медзакладу як гуманітарну допомогу сантехніку. Громадська організація «Громада Хаб» та ММ БФ «Вихід» забезпечили медичним обладнанням. Гуманітарна організація «Save the children» надала медичні та офісні меблі.

Читайте також: «єВідновлення»: за рік дії програми 57 тисяч українців відбудували чи придбали житло

Крім того, завдяки благодійному гранту від проєкту UNICEF у медзакладі облаштували дві комфортні зали очікування для пацієнтів. Роботи завершились у листопаді 2023 року.

Наразі тут повністю відновлено покрівлю, кабінети лікарів-педіатрів, терапевтів, загальної практики - сімейної медицини, пункт щеплення, лабораторію тощо.

Медзаклад обслуговує мешканців міста та як і до повномасштабної війни продовжує цілодобово працювати та надавати первинну медичну допомогу. Лише за минулий рік медпослуги тут змогли отримати понад 45 тисяч пацієнтів.

В МОЗ зазначили, що Миколаївська область та м. Миколаїв були серед регіонів, що від початку війни перебували під обстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об’єктів інфраструктури, в тому числі і медичної, було тут пошкоджено. Крім того, війська РФ вбивали і знущалися над мирними жителями.

Наразі, за даними МОЗ, на Миколаївщині було відновлено повністю 82 об’єкти медзакладів та ще 50 – відновлені частково.

Читайте також: До лікарень доставлять ще 78 генераторів - МОЗ

Як повідомлялося, за час повномасштабної війни Росії проти України ворог пошкодив 1 619 об’єктів медзакладів та 214 – зруйнував вщент. 522 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 358 – відновлені частково.

На фото Центр первинної медико-санітарної допомоги №4 у Миколаєві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-