Бельгія спрямує €150 мільйонів на відновлення столиці, Київщини та Чернігівщини

Бельгія спрямує €150 мільйонів на відновлення столиці, Київщини та Чернігівщини

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Бельгійське агентство з розвитку Enabel підписали меморандуми про співпрацю у відбудові соціальної та енергетичної інфраструктури Києва, Київської і Чернігівської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінвідновлення у Фейсбуці.

"Бельгія бере патронат над Києвом та областю, над Черніговом та областю й планує спрямувати 150 млн євро на відбудову соціальної та енергетичної інфраструктури. Відповідні меморандуми підписали виконувач обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та директор Бельгійського агентства з розвитку Enabel в Україні Дірк Депре", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, підписано меморандум про взаєморозуміння між Мінвідновлення, Київською обласною військовою адміністрацією, Київською міською радою та Enabel, а також меморандум про взаєморозуміння між Мінвідновлення, Чернігівською обласною військовою адміністрацією, Чернігівською міською радою та Enabel.

Документи передбачають, що сторони будуть реконструювати, оновлювати та будувати об’єкти освіти, охорони здоров’я та енергетичної інфраструктури. Крім того, Україна та Бельгія будуватимуть укриття та запроваджуватимуть резервні системи енергопостачання та опалення.

Читайте також: Верещук перевірила, як відновлюють будинки в Ірпені та Горенці

Сторони також домовилися сприяти розвитку партнерських відносин між бельгійськими та українськими представниками. Окремо зазначена підтримка політичних реформ, які відповідають цілям інтеграції України до ЄС.

Як повідомлялося, уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-