Відновлення енергетичної інфраструктури: Стефанчук провів зустріч з Науседою

Відновлення енергетичної інфраструктури: Стефанчук провів зустріч з Науседою

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і президент Литовської Республіки Гітанас Науседа обговорили безпекову ситуацію та відновлення енергетичної інфраструктури нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Під час зустрічі він наголосив, що Україна високо цінує лідерство, підтримку та всебічну допомогу Литви.

«У Верховній Раді України ми обговорили передусім безпекову ситуацію. Подякував Литві за готовність надавати Україні щорічну підтримку у сфері безпеки та оборони у розмірі 0,25% ВВП країни. Також відзначив важливість нещодавнього пакета допомоги», - зазначив спікер.

Водночас Стефанчук підкреслив, що важливі сміливі рішення союзників стосовно підтримки України: «Це рішення щодо надання Україні дозволу завдавати ударів зброєю союзників по всіх законних військових цілях на території РФ. Також це згода на використання партнерами засобів ППО для збиття ракет та безпілотників на території України поблизу їхнього повітряного простору. Так само важливо посилити ППО України».

Окрему та значну увагу під час зустрічі приділили темі відновлення енергетичної інфраструктури України. «Вдячний за обладнання, яке вже надала й планує надати литовська сторона», - додав Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук і президент Естонії обговорили посилення санкцій проти РФ та відбудову України

Він також відзначив рішучість Литви у питанні посилення санкційної політики проти РФ та долученість до ухвалення міжнародними організаціями політичних рішень на підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня президент Литви Гітанас Науседа прибув до Києва для участі у саміті Кримської платформи.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-