ЄС посилив Шенгенську інформсистему для безпеки та контролю за міграцією

ЄС посилив Шенгенську інформсистему для безпеки та контролю за міграцією

Укрінформ
Рада міністрів ЄС підтримала пропозиції Єврокомісії щодо зміцнення Шенгенської інформаційної системи (SIS). 

Відповідне рішення ухвалено для подальшого вдосконалення системи обміну інформацією між правоохоронними органами країн-членів у таких чутливих сферах, як міграція, безпека та контроль кордонів, інформує сайт Європейської Комісії.

«Шенгенська інформаційна система буде краще поєднана з іншими системами у сфері міграції й безпеки. Це допоможе прикордонникам і поліції краще виявляти небезпечних злочинців і терористів, вживати заходів із недопущення їх входження до Шенгенської зони», - зауважив з цього приводу Єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос (Dimitris Avramopoulos). 

За даними європейських правоохоронних органів,  станом на сьогодні Шенгенська інформаційна система є основою для інформаційного обміну правовою інформацією. Оновлення системи включатиме в себе вдосконалення системи сповіщень про злочинців та людей, які перебувають у розшуку, використання бази даних щодо рішень про повернення в країни походження людей, які незаконно перебувають у країнах Євросоюзу. Зокрема, для ідентифікації злочинців буде вдосконалено обмін відбитками пальців та фотографічними зображеннями. 

Віднині рішення про заборону на в’їзд до Шенгенської зони тієї чи іншої особи, яке було видано однією з країн-учасниць, може застосовуватися й правоохоронцями інших країн, які входять до цього правового простору. 

Більш потужною стане система обміну інформацією щодо розшуку дітей та інших людей, що потребують допомоги. 

Водночас, погоджені зміни до Шенгенської інформаційної системи передбачають суворі правила поводження з особистими даними громадян, які перебувають під захистом законодавства ЄС.

Читайте також: Німеччина "закриває" Шенген для 18 саудитів через вбивство Хашоггі

З часу запровадження SIS у квітні 2013 року і до кінця 2017 року було відстежено понад 200 тисяч серйозних злочинців, здійснено більше 50 тисяч «транскордонних» арештів. Знайдені та безпечно повернуті в родини більше 28 тисяч осіб, яких оголосили зниклими. 

За оприлюдненими даними, за цей період 150 тисячам людей було відмовлено у входженні та перебуванні на територіях, які входять до Шенгенської зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-