Китай сподівається на покращення зв’язків з ЄС під час головування Угорщини - Ван Ї

Китай сподівається на покращення зв’язків з ЄС під час головування Угорщини - Ван Ї

Укрінформ
Китай сподівається, що Угорщина, перейнявши ротаційне головування у Європейському Союзі в другій половині року, сприятиме «раціональному та доброзичливому погляду ЄС на розвиток Китаю» і більш позитивній та прагматичній політиці блоку щодо КНР.

Про це заявив міністр закордонних справ Ван Ї під час переговорів із угорським колегою Петером Сійярто в Пекіні, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР

«У другій половині цього року Угорщина перейме ротаційне головування в Європейському Союзі і ми сподіваємося, що Угорщина сприятиме раціональному та доброзичливому погляду ЄС на розвиток Китаю, проводитиме більш позитивну та прагматичну політику щодо КНР та посилить стратегічну комунікацію між Китаєм і ЄС», - сказав Ван Ї.

Китайський міністр назвав Угорщину «європейською країною з унікальним впливом у світі», та заявив, що Китай «цінує наполегливість Угорщини бути силою миру та фактором стабільності у Європі в умовах неспокійної міжнародної ситуації, а також цінує рішучість Угорщини поглиблювати співпрацю з Китаєм попри спроби втручання й тиску».

Читайте також: У Китаї помітили підсанкційний корабель «Ангара», який перевозить зброю з КНДР до Росії - Reuters

«Взаємовигідна співпраця між Китаєм та Угорщиною в різних сферах досягла плідних результатів, які не тільки приносять користь двом народам, але й переконливо доводять, що Китай є можливістю, а не викликом, і партнером, а не противником Європи», - додав Ван Ї.

Сійярто, своєю чергою, запевнив у підтримці Угорщиною збільшення ролі Китаю в просуванні миру та стабільності у світі.

«У нинішній неспокійній міжнародній ситуації у відносинах Угорщини з Китаєм та європейсько-китайських зв’язках особливо важливо підтримувати стабільність і стійкий розвиток», - сказав угорський топдипломат.

За його словами, Угорщина виступає проти «роз’єднання та розриву зв’язків» із Китаєм і завжди вірила, що сприйняття КНР як загрози лише втрачає можливості, а ставлення як до партнера є правильним вибором.

Сійярто додав, що його країна вітає збільшення китайських інвестицій і готова сприяти будівництву проєктів у рамках глобальної інфраструктурної ініціативи Пекіна «Один пояс, один шлях».

Читайте також: Китай «обрав сторону» і не може претендувати на нейтралітет у війні Росії проти України - посол США

У повідомленні йдеться, що «сторони також провели поглиблений обмін думками щодо «кризи в Україні» (як у Китаї називають війну – ред.) та інших питань, що становлять спільний інтерес».

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія у середу, 24 квітня, розпочала розслідування правил і практик державних закупівель медичного обладнання в Китаї у відповідь на скарги європейських компаній-виробників медзасобів про їх дискримінацію на китайському ринку.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-