Російська розвідка активізувалася у країнах НАТО - Столтенберг

Російська розвідка активізувалася у країнах НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Російська розвідка посилила активність та гібридні дії в країнах НАТО з метою підриву здатності країн-членів Альянсу надавати підтримку Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу у форматі міністрів оборони у Брюсселі.

"Ми стали свідками кількох арештів в різних країнах-членах НАТО людей, яких звинувачують у підпалах, диверсіях. Це, звичайно, юридичні процеси, які тривають. Але я можу сказати, що ми спостерігаємо посилення активності російської розвідки в усьому Альянсі. Тому ми посилили нашу пильність", - прокоментував Столтенберг питання про підпали та акти диверсій в країнах НАТО в останній час, за якими може стояти Росія.

Читайте також: Столтенберг: Для України завдання ударів по території РФ - самооборона, на яку вона має право

Генсек НАТО зазначив, що "у нас є власні служби, які дуже уважно стежать за тим, що роблять росіяни". За його словами, важливо також, що країни на національному рівні вживають заходів шляхом арештів та судових процесів, які зараз розпочались у Великій Британії, Німеччині, Польщі та інших країнах.

"Це просто демонструє, що ми маємо бути підготовленими. Ми повинні бути готові. І нам потрібно ділитися розвідданими. Ми повинні обмінюватися інформацією для протидії цим різним видам гібридної діяльності, спрямованої на підрив здатності країн-членів НАТО надавати підтримку Україні", - заявив Столтенберг.

Читайте також: НАТО має показати Путіну, що він не переможе Україну на полі бою - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, раніше The New York Times писало, що розвідки США та союзників відстежують збільшення диверсійних операцій низького рівня в Європі, які, на їх думку, є частиною кампанії Кремля, спрямованої на підрив міжнародної підтримки військових зусиль України.

Фото: Flickr/NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-