Каллас разом із Рютте можуть скласти потужний тандем проти агресії РФ - експерт

Каллас разом із Рютте можуть скласти потужний тандем проти агресії РФ - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Набір професійних та особистісних якостей прем’єрки Естонії Каї Каллас, запропонованої на посаду високого представника ЄС, дозволяє передбачити, що вона разом із новопризначеним генсеком НАТО Марком Рютте складе потужний тандем проти російської агресії.

Таку думку висловив кореспондентові Укрінформу естонський експерт, дипломат і політичний журналіст Гаррі Тіідо.

Розбираючи сильні професійні сторони Каї Каллас, а також окремі її вади, Тіідо доходить висновку, що вона може стати набагато більш помітним і яскравим високим представником ЄС, ніж її попередник (Жозеп Боррель) «або навіть усі попередники». Тому можна сподіватися, що разом із Марком Рютте як головою НАТО Каллас сформує «потужний тандем проти війни в Україні та агресивної поведінки Росії».

«Будучи прем’єр-міністром Естонії, Каллас була сильною на міжнародній арені, а вдома її часто критикували. Але, здається, що саме на посаді високого представника ЄС вона – “потрібна людина в потрібному місці в потрібний час”. Звісно, якщо її затвердить Європарламент (на першій сесії новобраного складу 16-19 липня, - ред.)», - сказав Тіідо.

На його думку, сильними сторонами Каллас є широка обізнаність у міжнародних справах, швидка здатність до реакції, рішучість, гарне володіння кількома іноземними мовами, відвертість. Водночас експерт зазначає, що іноді швидкість реакції та відвертість Каллас здаються дещо надмірними.

Читайте також: В Естонії визначилися з наступником Каллас на посаді прем’єра

Водночас, будучи успішним юристом у минулому, вона добре вміє вести переговори. Тому зможе знаходити компромісні рішення в інтересах Європейського Союзу. А здобувши їх, максимально конструктивно та коректно - для спільного блага – сформулювати, модифікувати досягнуту точку зору. При цьому як юрист Каллас добре відчуває межі своєї ролі, свого функціонала.

Також, на думку експерта, для майбутнього високого представника ЄС не стане проблемою більш часта та системна робота щодо регіонів, які досі не були в її поточному порядку денному – Африці, Азії, Близькому Сході, Латинській Америці.

Читайте також: Рютте закликав Нідерланди продовжувати підтримку України

Гаррі Тіідо (нар. у 1953 році) – відомий естонський дипломат і політичний журналіст. Був послом Естонії в НАТО, Афганістані, Польщі, Фінляндії. Перед тим працював редактором естонської служби «Голосу Америки», головним редактором естонської радіостанції «Kuku Raadio».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-