Російський «тіньовий флот» треба посадити на ланцюг - Шольц

Російський «тіньовий флот» треба посадити на ланцюг - Шольц

Укрінформ
Світова демократична спільнота намагатиметься нейтралізувати російський «тіньовий флот».

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції після завершення саміту Європейської політичної спільноти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц подякував новому британському прем’єр-міністру за його ініціативу обговорити на зустрічі лідерів європейських держав можливості стримування російського «тіньового флоту».

Він зазначив, що Москва намагається за допомогою досить старих танкерів і різноманітних схем продавати на світових ринках сиру нафту і таким чином фінансувати війну проти України. Такі старі судна, серед іншого, становлять небезпеку морському судноплавству, для навколишнього середовища.

Читайте також: Шольц не готовий дозволити Україні бити німецькою зброєю по цілях у Росії

«Європейський Союз уже відреагував на це санкціями, а зараз ми хочемо об’єднати наші зусилля в глобальну коаліцію, що посадити цей флот на ланцюг», - сказав німецький політик.

Європейці чітко виступають проти російського імперіалізму, підкреслив Шольц. Він також нагадав, що Росія загрожує своїм сусідам у різні способи, в тому числі гібридними атаками та дезінформацією.

«Ми хочемо досягти доброї і конструктивної співпраці в Європі… Ми маємо все зробити для доброго майбутнього Європи», - підкреслив німецький канцлер. За його словами, геополітичні зміни в світі ставлять усіх європейців перед величезними викликами.

Читайте також: Британія додала до санкційного списку ще 11 суден за перевезення нафти з РФ

Шольц високо оцінив результати саміту, хоча це не була зустріч, на якій підписувалися документи або ухвалювалися рішення. Це була добра нагода для «лідерів фактично всієї Європи, окрім Росії та Білорусі» обмінятися думками.

4-й саміт Європейської політичної спільноти відбувся 18 липня у Великій Британії.

Фото: bundeskanzler.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-