Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Укрінформ
Рада ЄС у понеділок, 22 липня, продовжила обмежувальні заходи проти Росії у зв’язку з її агресією проти України ще на шість місяців - до 31 січня 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

Зазначається, що ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну збройну агресію Росії проти України.

Читайте також: Росія застосовує нові методи обходу санкцій у нафтовій торгівлі - ОП

Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих обмежувальних заходів, включаючи обмеження на торгівлю, фінанси, технології і товари подвійного використання, промисловість, транспорт та предметів розкоші.

Санкції також охоплюють: заборону на імпорт або транспортування морем сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від SWIFT декількох російських банків і призупинення діяльності та ліцензій на мовлення в Європейському Союзі кільком підтримуваним Кремлем джерелам дезінформації.

Читайте також: Рада ЄС сьогодні має розглянути три стратегії стримування Росії - МЗС Литви

Крім того, запроваджено конкретні заходи, які дозволяють ЄС протидіяти обходу накладених раніше санкцій, зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок, 22 липня, розглянуть питання продовження військової допомоги Україні та запровадження санкцій проти Росії за її гібридні дії, що спрямовані проти країн ЄС, а також проти України й Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-