Держперевороти, саботаж і замахи: британська розвідка проаналізувала підрозділ хакерів ГРУ РФ

Держперевороти, саботаж і замахи: британська розвідка проаналізувала підрозділ хакерів ГРУ РФ

Укрінформ
Розвідка Великої Британії окреслила діяльність підрозділу 29155 російської військової розвідки (ГРУ).

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії, передає Укрінформ.

5 вересня Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC) публічно заявив, що підрозділ 29155 відповідальний за серію кібероперацій в усьому світі з 2020 року. Принаймні, деякі з кібероперацій групи хакерів майже напевно були спрямовані на підтримку російського вторгнення в Україну.

Такі операції зокрема включали руйнівне шкідливе програмне забезпечення «WhisperGate», яке використовувалося проти українських цілей у 2022 році. Серед інших дій групи – злом сайтів та сканування мереж з метою шпигунства.

Раніше «WhisperGate» приписували російській державі, однак у цій новій доповіді атака безпосередньо пов'язується з підрозділом ГРУ 29155.

За оцінками, підрозділ 29155 відповідає за спроби державних переворотів, саботаж, операції впливу та замахи на вбивства по всій Європі. Таким чином, наступальні кібероперації знаменують собою розвиток можливостей підрозділу 29155.

Читайте також: У США звинувачують шістьох росіян у кібератаках проти України та країн НАТО

«Це ще раз підкреслює, яке значення російська держава надає кіберпростору в контексті свого вторгнення в Україну», - зазначили у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Німеччини заявила про активізацію кібергрупи, що належить до підрозділу 29155 російського ГРУ і здійснює кібератаки проти країн НАТО та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-