Міністри закордонних справ G7 зреагували на постачання іранської балістики до Росії

Міністри закордонних справ G7 зреагували на постачання іранської балістики до Росії

Заява
Укрінформ
Очільники міністерств закордонних справ країн «Групи семи» «найрішучішим чином» засудили постачання Іраном балістичних ракет до РФ.

Про це йдеться в заяві за підсумками зустрічі міністрів у Римі, опублікованій на сайті МЗС Італії, передає Укрінформ.

«Іран повинен негайно припинити будь-яку підтримку незаконної й невиправданої війни Росії проти України та зупинити такі передачі балістичних ракет, безпілотних літальних апаратів і пов'язаних з ними технологій, які становлять пряму загрозу українському народу, а також європейській і міжнародній безпеці в ширшому сенсі», - наголосили міністри.

Заяву підписали глави МЗС Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, США, Японії. До неї також долучився Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Представники G7 заявили, що вони залишаються непохитними у своєму прагненні притягнути Іран до відповідальності за його «неприйнятну підтримку незаконної війни Росії в Україні, яка ще більше підриває глобальну безпеку».

Читайте також: Україна вважає дієвою заяву ЄС про підготовку санкцій проти Ірану - Сибіга

Міністри зазначили, що відповідно до попередніх заяв з цього питання, вони реагують вже «новими і значними заходами». У заяві констатується: свідчення того, що Тегеран продовжує передавати зброю Москві, не зважаючи на неодноразові міжнародні заклики припинити це, є «подальшою ескалацією військової підтримки Іраном агресивної війни РФ проти України».

«Росія використовує іранську зброю для вбивства українських цивільних осіб та ударів по критично важливих об'єктах інфраструктури. Агресія Росії є грубим порушенням міжнародного права, включаючи Статут ООН», - заявили глави МЗС «Групи семи».

Читайте також: Штати у Радбезі ООН розповіли про поставки іранської зброї Росії

Як повідомляв Укрінформ, ЗМІ з посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців оприлюднили дані про те, що Іран відправив до РФ балістичні ракети малої дальності.

10 вересня США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-