Голова української асоціації у Конії  провела у Туреччині лекцію про Україну

Голова української асоціації у Конії провела у Туреччині лекцію про Україну

Укрінформ
Голова української асоціації у Конії (Туреччина) Аліна Парасей на запрошення викладача кафедри Культури та історії пані Туба Національного університету м. Байбурт мала честь представляти у цьому виші Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Об'єднання культури, допомоги та солідарності українців Конії.

Аліна Парасей провела лекцію, присвячену особливостям історії та культури України. На zoom конференції були присутніми близько ста студентів.

«З великою цікавістю студенти переглянули відео про Україну, прослухали Національний гімн України, а особливо їм сподобалося відео про козацькі змагання. Було багато питань стосовно української та турецької кухні - що між ними спільного і розбіжного. Також студентів зацікавила тема українського Різдва: його святкування, звичаї, традиції», – йдеться в дописі.

У об’єднанні додали, що задоволення від цієї конференції отримала пані Аліна Парасей як лектор і представник України, так і студенти університету в м. Байбурт.

Нагадаємо, у листопаді в місті Конія, розташованому в центральній частині Туреччини, відбулися урочистості з нагоди офіційної реєстрації української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-