Посол відзначив роль української громади в побудові відносин між Україною і Японією

Посол відзначив роль української громади в побудові відносин між Україною і Японією

Укрінформ
Посол України в Японії Сергій Корсунський у 30 річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною і Японією відзначив важливу роль представників української громади у побудові між країнами відносин дружби, партнерства та довіри, які з 2011 року сягнули рівня глобального партнерства.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Японії.

Корсунський зауважив, що контакти між Україною і Японією насправді мають давню, понад сторічну історію. Українці, які ще задовго до здобуття Україною незалежності принесли до далекої Японії знання про український народ, його мову, культуру, традиції, стали першими народними амбасадорами.

Він згадав і Генеральне консульство Японії в Одесі, і Зелений Клин, і постать Тайхо Кокі, і багатьох інших українців, які зробити внесок в розвиток Країни сонця, що сходить.

За словами дипломата, понад 50 років нараховують побратимські відносини між Одесою і Йокогамою, Києвом і Кіото. Але особливого динамізму двосторонні контакти набули саме після встановлення дипломатичних відносин у 1992 році.

Корсунський, щиро подякував за внесок у спільні зусилля усім, хто всі ці роки не залишався байдужими.

Читайте також: Ігор Даценко, Наталія Ковальова, Ольга Суедо-Хольц, директори українських шкіл в Японії

На тлі агресії Росії проти України посол закликав працювати разом. Робити публікації у соціальних мережах, особливо японською мовою, лекції і зустрічі з громадськістю, культурно-мистецькі заходи є дієвими інструментами для просування українських інтересів в Японії. Серед спільних пріоритетів – забезпечення підтримки Японії у протистоянні з агресором, укладення Угоди про вільну торгівлю та нової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування, лібералізація візового режиму, здійснення в Україні масштабних інфраструктурних проєктів із залученням японських інвестицій, розвиток співпраці у сфері високих технологій та академічних обмінів.

«Хто, як не ви, може реально допомогти у поширенні знань про Україну, вивченні японцями української мови, а також у перекладах, виданні та популяризації в Японії української літератури. Це робилося раніше, робиться зараз і має ще активніше робитися у майбутньому», – наголосив Корсунський.

За його словами, завдяки українським громадам Йокогами та Нагої, Кобе і Токіо, українцям, які працюють практично в усіх куточках Японії від Хоккайдо до Окінави та прекрасним українським артистам, в Японії вже існує досить широке коло друзів України, у чому посол має можливість переконуватися щоразу, коли відвідує регіони цієї чудової країни.

«Продовжуймо цю діяльність, Посольство України готове підтримувати ваші ініціативи», – додав дипломат і побажав українській громаді здоров’я, добробуту, родинного щастя й успіхів в усіх починаннях.

Нагадаємо, Посольство України в Японії започатковує роботу україномовного клубу для тих японців, які вивчають українську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-