Держенергонагляд має підозри, що деякі обленерго неправильно застосовували графіки відключень

Держенергонагляд має підозри, що деякі обленерго неправильно застосовували графіки відключень

Укрінформ
Державна інспекція енергетичного нагляду проведе перевірку обленерго щодо рівномірності застосування графіків відключень електроенергії.

Про це повідомив голова інспекції Руслан Слободян в ефірі марафону "Єдині новини", передає Укрінформ із посиланням на Держенергонагляд.

"Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", - сказав Слободян.

За його словами, найбільше скарг надходить із Дніпропетровської області, яку Держенергонагляд планує перевірити першою. Плануються також перевірки ще у 5-6 областях.

Слободян зауважив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через виникнення аварійних відключень, спричинених, зокрема, спекою. Водночаc, відомство має підозри, що деякі обленерго не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень.

Читайте також: Ремонтні роботи на пошкоджених росіянами ТЕС тривають цілодобово - Держенергонагляд

Як повідомлялося, заходи обмеження споживання електроенергії у четвер, 11 липня, діятимуть в Україні протягом усієї доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-