Шольц і Макрон зустрінуться у Парижі перед візитом Сі Цзіньпіна - Politico

Шольц і Макрон зустрінуться у Парижі перед візитом Сі Цзіньпіна - Politico

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінуться у четвер увечері в Парижі за неформальною вечерею, щоб обговорити політику Європейського Союзу та Китаю.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передає Укрінформ. 

Зазначається, що зустріч двох високопоставлених лідерів ЄС відбудеться за кілька днів до візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Європи.

За словами співрозмовників, це буде напівприватний захід: Шольц та його дружина Брітта Ернст перебувають у короткій відпустці в Парижі і зустрінуться з Макроном і його дружиною Бріжіт у французькому ресторані. На зустрічі не будуть присутні радники президентів.

Читайте також: Росія на даному етапі не запрошена на мирний саміт щодо України - уряд Швейцарії

Ключовою темою, за даними Politico, буде візит Сі Цзіньпіна, який прибуде до Франції з триденним візитом у неділю, 5 травня, а потім відвідає Сербію та Угорщину. Канцлер Німеччини, ймовірно, поінформує французького колегу про свою поїздку до Китаю минулого місяця.

За словами Ноя Баркіна з Німецького фонду Маршалла, який першим повідомив про вечерю, Макрон спробує переконати канцлера приєднатися до нього на зустрічі з Сі наступного тижня разом із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Іншою ймовірною темою вечері буде політика ЄС, зокрема у сфері оборони та її фінансування.

Читайте також: Україна може перемогти Росію, але для цього треба набагато більше підтримки партнерівексперт

Видання зазначає, що Шольц і Макрон мали розбіжності в останні роки. Зокрема, у лютому, коли президент Франції допустив відправлення сухопутних військ в Україну, німецький канцлер рішуче відкинув цю ідею.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю The Economist заявив, що не дати Росії перемогти у війні є стратегічною безпековою метою, і за певного розвитку подій він не виключає відправлення в Україну європейських наземних військ. 

Фото: Stefan Rousseau / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-