Плетенчук - про Морську стратегію України: Наші інтереси є і в Світовому океані

Плетенчук - про Морську стратегію України: Наші інтереси є і в Світовому океані

Укрінформ
Морські інтереси Української держави сягають далеко за межі Азово-Чорноморського регіону.

Як передає Укрінформ, про це сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник ВМС Дмитро Плетенчук, розповідаючи про нову Морську стратегію України, яка наразі перебуває у розробці.

"До створення цієї стратегії було залучено багато фахівців. У тому числі Військово-морські сили, тому що тут наша роль була одною із ключових. Але долучались до розробки стратегії фахівці з багатьох галузей - починаючи від військової, закінчуючи культурною, тому що в цьому документі означено багато різноманітних елементів, які впливатимуть безпосередньо на забезпечення цієї безпеки, інструментів, ресурсів, якими це буде здійснюватись", - зазначив Плетенчук.

Зокрема, за його словами, у стратегії зазначено, що інтереси Української держави пролягають і далеко за межі Азово-Чорноморського регіону.

"Україна - це морська і річкова держава, що зазначено в цьому документі. Інтереси України є і в Світовому океані. Враховуючи те, що морські експорти нашої країни є основними - в цьому дуже багато логіки", - додав речник ВМС.

Читайте також: Для росіян всю акваторію Чорного моря можна вважати «мертвою» зоною - ВМС

Також він розповів, що існує окрема стратегія розвитку Військово-морських сил. Їхня роль для реалізації цієї безпекової концепції є провідною через те, що одна з основних функцій полягає у забезпеченні цивільного судноплавства.

Плетенчук додав, що імовірним флагманом ВМС України буде "Гетьман Іван Мазепа" - корвет проєкту Ada, який цьогоріч має увійти у склад флоту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні працюють над новою Морською стратегією, незабаром вона буде затверджена на РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-