У Берліні запустили Альянс кваліфікованої робочої сили для України

У Берліні запустили Альянс кваліфікованої робочої сили для України

Укрінформ
Німеччина, Україна та понад 50 міжнародних організацій, держав та компаній започаткували ініціативу з підготовки та підвищення кваліфікації українців для відбудови своєї країни – так званий "Skills Alliance for Ukraine".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила міністр економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свенья Шульце під час відкриття Конференції з відновлення України у Берліні.

"Щодня Росія руйнує будівлі, лікарні та лінії електропередач у війні проти України. Вона націлюється на повсякденне життя всіх українців. Для того, щоб вижити, Україна повинна відбудувати те, що було зруйновано. А для цього Україні потрібна кваліфікована робоча сила: електрики, інженери та архітектори, а також лікарі та психологи. Саме тому сьогодні ми запускаємо Альянс кваліфікованої робочої сили для України", - сказала вона.

За словами Шульце, таким чином Україні буде надано важливу підтримку в час війни та відбудови. "Незалежно від того, як часто Росія руйнує лінії електропередач, лікарні чи будівлі, українці матимуть знання та навички, щоб їх відновити", - зазначила міністр.

За інформацією Міністерства економічного співробітництва і розвитку ФРН, у рамках "Skills Alliance for Ukraine" планується підготувати понад 180 тис. кваліфікованих робітників упродовж наступних трьох років. Члени Альянсу кваліфікованої робочої сили для відбудови нададуть загалом понад 700 млн євро.

Читайте також: Українські та японські компанії підписали 23 меморандуми про співробітництво

Ініціатива в першу чергу спрямована на молодь, внутрішньо переміщених осіб та жінок. Передусім, це стосується людей в Україні, але також і на тих, хто шукає захисту за кордоном.

Альянс кваліфікованої робочої сили об'єднує різні ініціативи та зміцнює ефективну співпрацю між Україною та членами Альянсу. Одним із прикладів є ініціатива Skills4Recovery, яка спільно фінансується ЄС, Німеччиною, Естонією та Польщею. Вона покращує професійну підготовку внутрішньо переміщених осіб, молоді і ветеранів, зосереджуючись на таких ключових секторах, як будівництво, логістика, сільське господарство, сфера послуг і виробництво.

Читайте також: Свириденко у Берліні: Для швидкого зростання потребуємо $12-13 мільярдів інвестицій просто зараз

Як повідомляв Укрінформ, Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference – стартує в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца.

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з 60 країн.

Це вже третя подібна конференція за час повномасштабної війни Росії проти України. Попередні пройшли в Лугано (Швейцарія) і Лондоні. URC 2025 планується провести в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-