Зеленський у Бундестазі: Кожен російський актив має бути використаний на відбудову

Зеленський у Бундестазі: Кожен російський актив має бути використаний на відбудову

Відео
Укрінформ
Кожен російський актив, який може бути використаний для відбудови України, має бути використаний без компромісів з агресором.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час промови на спеціальному пленарному засіданні Бундестагу Німеччини, повідомляє Укрінформ.

«Росія повинна понести повну та принципову відповідальність за розв’язану війну. Росія повинна пройти і через прибирання руїн за собою, повинна заплатити за агресію. Ми маємо відбудувати життя, і кожен російський актив, який може бути для цього використаний, має бути використаний без компромісів з агресором. Час для компромісів вичерпано рівно тоді, коли Путін почав спалювати наші місця і нагороджувати вбивць», – сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Окремо під час промови до Бундестагу він наголосив на необхідності встановлення справедливого миру.

«Кожен, хто захищав свій рідний дім, хто втратив рідних, кожен, чиї побратими і посестри назавжди залишилися на полях боїв, – усі вони заслуговують на достойне завершення війни. Таке, яке не залишає сумнівів, а хто ж переміг? А той, хто приніс війну, повинен назавжди забути про спокій. Винний у війні повинен понести відповідальність, справедливо відповісти за кожен злочин цієї війни», – сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Важливо не віддати мирну ініціативу Росії

Звертаючись до німецьких парламентарів, Зеленський нагадав, що «розділена Європа ніколи не була мирною, а розділена Німеччина ніколи не була щасливою».

«Тому ви так розумієте нас, українців, які так протистоять спробам Росії розділити нас, розділити Україну. Ми робимо усе, щоб не допустити стіни між територіями нашої країни. Жодна країна не має бути приречена на те, щоб колючий дріт розірвав її душу і тіло на десятиріччя», – зауважив Зеленський.

У стінах Бундестагу глава Української держави також згадав, що за рік-два до падіння Берлінського муру ніхто не передбачав, як швидко це може статися. «Декому здавалося, що стіна назавжди, але її не стало. Це залежало від лідерства політиків та волі людей. Так само зараз, декому здається, що Путін назавжди, і що війні немає кінця, але це не так. Все це ілюзія, яку можна розвіяти лідерством, рішеннями, успіхом. Ми це зробимо разом з тобою, Німеччино», – запевнив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль про відновлення України: Один із пріоритетів зараз - передача заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-