Путін поїхав до Північної Кореї

Путін поїхав до Північної Кореї

Укрінформ
Російський очільник Володимир Путін у середу вранці розпочав перший за 24 роки свого правління державний візит до сусідньої Північної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на ЗМІ КНДР повідомляє південнокорейське видання Yonhap.

В аеропорту Пхеньяна російського диктатора зустрів особисто лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, що вважається проявом його особливої уваги до іноземних колег і чим раніше Кім удостоював лише голову КНР Сі Цзіньпіна та попереднього президента Південної Кореї Мун Чже Іна.

Із аеропорту Путін і Кім поїхали разом у автомобілі російського правителя. Як пишуть ЗМІ КНДР, по дорозі «лідери обмінялися своїми потаємними думками та відверто обговорили поглиблення розвитку відносин між Північною Кореєю і Росією».

Пізніше цього дня в Пхеньяні відбудуться офіційні переговори очільників двох країн.

Очікується, що Путін і Кім підпишуть договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і КНДР, що дозволить підвищити рівень їх військової, безпекової та економічної співпраці.

Читайте також: Заяви Путіна напередодні Саміту миру засвідчили слабкість Росії - історик

Особливу увагу дві сторони планують приділити співпраці в економічному секторі, зокрема, узгодженню системи торгівлі та розрахунків між ними, оскільки їх угоди щодо зброї та військова взаємодія є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють ядерну та ракетну програми Пхеньяна.

Поїздка Путіна до КНДР викликала підвищену увагу західних країн та їх союзників в Азії, які побоюються збільшення поставок Росії північнокорейської зброї для війни проти України в обмін на передачу Москвою Пхеньяну технологій виробництва ракетної та іншої зброї.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вважають, що зближення відносин між режимами в Москві і Пхеньяні на тлі підготовки візиту Путіна до КНДР посилюватиме загрози не лише для ситуації в Україні, але також для безпеки на Корейському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-