МОЗ не бачить підстав для обмежувальних заходів попри зростання захворюваності на COVID-19

МОЗ не бачить підстав для обмежувальних заходів попри зростання захворюваності на COVID-19

Укрінформ
Попри зростання захворюваності на COVID-19 протягом останнього місяця Міністерство охорони здоров’я не бачить підстав для запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це журналістам сказав заступник міністра охорони здоровʼя - головний державний санітарний Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"В Україні ми бачимо, що за останній місяць зросла кількість захворювань (на COVID-19 - ред.), українці стали хворіти у три рази більше, але по абсолютній кількості пацієнтів це відносно невеликі кількості, які зараз не дають підстав для запровадження обмежувальних заходів", - зазначив він.

Як вказав Кузін, упродовж липня було зареєстровано більше 8 тисяч випадків COVID-19, у червні - більше 2 тисяч випадків. "Ми це бачимо, але цей рівень не є достатнім або таким, який призводив би до введення якихось протиепідемічних заходів", - додав Кузін.

Він зауважив, що рівень захворюваності по регіонах залежить від щільності населення, і столиця є лідером за цим показником, так само високі показники захворюваності у Львівський, Івано-Франківській областях.

Як додав головний держсанлікар, наразі в країні є в наявності понад 400 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти коронавірусу. Також Україна співпрацює з механізмом COVAX.

Читайте також: Для захисту від COVID-19 достатньо буде одного щеплення - Кузін

"У межах цієї співпраці Україна має доступ до вакцини, вона поставляється нам на безкоштовній основі, відповідно до замовлення держави. У випадку, якщо ми будемо відчувати дефіцит або швидке використання вакцини, Україна може замовити додаткові партії у необхідній кількості. По суті, Україна має загальну заявку на понад 17 млн доз вакцини, це той ліміт, який ми можемо брати з цього фонду", - сказав Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, в Україні зафіксовано вже 5 випадків захворювання на новий субваріант COVID-19 FLiRT, один випадок летальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-